10.3.2011

Kasvu ja kehitys 10. maaliskuuta 2011


Neljästäkymmenestäyhdeksästä viisi siementä on tähän mennessä itämättä. Kylvön tein 16.helmikuuta. Oranssilla värillä merkityt on tähän mennessä koulittu omiin ruukkuihinsa.


Tomaateista Harzfeuer ja Incas ovat itäneet 100%:sti. Harzfeuer iti aika hitaanlaisesti. Luvatusta 7-10 vrk itämisajasta jäätiin reilusti. Muut tomaatit itivät neljässä päivässä, eli etuajassa.

Paprikat Thor ja Redskin itivät molemmat 100%:sti. Thor hieman hitaanlaisesti ennusteeseen verrattuna.

Chilit taasen itivät etuajassa. Apachen yksi itu - G1 - mahdollisesti kuolee - ainakin näyttää siltä. Onneksi pari muuta on hyvässä voinnissa; ne on jo siiretty omiin ruukkuihinsa.

Siementen idätyksessä käytin Kekkilän kaktus- ja kylvämultaa. Taimiruukkuihin laitoin tomaateille Biolanin kylvö- ja taimimultaa. Chileille Apache ja Caribbean Antillais tein ruukkuihin seoksen, jossa on 50% Rainbow kukkamultaa (Kekkilän valmistamaa), 25% kaktus- ja kylvömultaa sekä 25% pienirakeista Leca-soraa. Chileille laitoin parin sentin salaojan Leca-sorasta.

Lannoitusta taimiruukuille (tomaateille) olen antanut hieman kastelun yhteydessä - Kemiran GrowHow puutarhan kesä -kastelulannoitetta. Kun taimet ovat mahdollisesti juurtuneet kunnolla, lisään ruukkuihin Biolanin kanankakka/merilevärakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti